Дублирани места късат нервите на отпускари

Четири часа и половина пътувахме до Бургас заради контролни проверки на всяка спирка, жалва се хасковлийка

Хасково

от Михаил Михайлов 619 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Дублирани места в автобусите и контролни проверки късат нервите на пътуващи към морето. Неприятен спомен има Здравка Сабахова по време на отпуската си на морето.

Четирима души купихме билети за отиване и връщане по линията Хасково-Бургас на 7 юли за датите 10 и 16 юли. Попитахме фирмата „Арда Тур” дали няма опасност от дублиране и ни гарантираха, че няма опасност, тъй като всичко е въведено в компютъра, разказва Сабахова.
До Бургас пътувахме 4 часа и половина, тъй като на всяка спирка влизаше контрола от местното бюро на фирмата и проверяваше билетите на всички пътници.

Неприятната изненада обаче бе на връщане от Бургас. На касата на автогара „Запад” служителката на хасковската фирма ни каза, че нямаме запазени места за автобуса им в 13 часа. След 10-минутно ровене из компютъра служителката каза, че ще ни направи компромис и ще ни даде места в автобуса от Бургас за Хасково, защото най-вероятно служителката в Хасково е объркала нещо. И в крайна сметка от места номер 9, 10, 11 и 12, които бяхме резервирали, ни изпратиха на задните седалки в автобуса с номера 29, 30, 31 и 32.

Автобусът дойде в 13,15 часа, т.е. със закъснение. Оказа се, че на нашите резервирани още на 7 юли места пътуват хора, купили билети по-късно. Попитахме стюардесата в автобуса защо постъпват така с нас, а тя ни заяви, да бъдем благодарни, че са ни качили и няма значение на кои места пътуваме. Оказа се още, че и билетите ни за връщане от Бургас са издадени за автобус, който изобщо не минава през града, а нас за това никой не ни е уведомил. Ние сме си купили билети за пътуване от Бургас за Хасково, недоумява Сабахова.

Освен всичко това превозното средство беше много мръсно. Мрежичките зад седалките бяха пълни с опаковки и празни бутилки, допълва хасковлийката.

От началото на юли пуснахме сезонната линия от Хасково за Китен през Бургас. Автобусът ни от Хасково за Варна вече не минава през Бургас. Това е причината за объркването, коментираха от офиса на фирмата в Хасково. Нашите служители са осигурили места за пътниците. Ние предлагаме на нашите клиенти пътуване с нови автобуси с климатик и се стараем обслужването в тях да е на европейско ниво, допълниха още от превозвача./Марица
Коментари