Заради бездушие, вместо спасители, ставаме съучастници в трагедии

Коментари

от Цанка Семерджиева 1985 прегледа 0

Заради бездушие, вместо спасители, ставаме съучастници в трагедии


Цанка Семерджиева
Обществото ни, болно и безразлично, отново съдейства за смъртта на дете. 16-годишният Кристиян, който изчезна след като удари 5-ма с кола, бе открит мъртъв. След дни наред издирване и надежди, че ще бъде спасен.
Да, за трагедията на момчето, както и за други подобни, сме виновни всички ние, защото със сигурност поне двама възрастни- родител или съсед, са знаели, че момчето кара кола без да има книжка и възраст за това. Със сигурност е така, нали? Никой не го е спрял, не се е обадил в полицията. Замълчал си е и така още с качването на колата за пръв път, го е изтървал, като го е оставил или да стане убиец, или да убие себе си. Това се случва с мълчаливото съдействие на хората във всяко село и малко населено място. Мълчанието, бездушието и тъпото мислене, че това не е наша работа, учи на лошо децата ни. Всеки път когато някой си трае, като чува виковете у съседите, когато вижда просещи и ровещи в контейнерите деца, друсани тийнейджъри, става съучастник в утрешна трагедия, вместо да бъде днешен спасител. Няма оправдание за това, да знаете!
Телевизиите вдигнаха шум до бога за катастрофата край Триград, без да обърнат подобаващото внимание, че става въпрос за дете. А когато едно дете нарушава правилата, то задължително го прави със съдействието или заради бездействието на възрастните.

Коментари