Нови пътища за 800 000 лева в Стамболовско

С общински средства ремонтират детски площадки, готвят лекарски кабинети за двама специалисти

Регион

от Михаил Михайлов 335 прегледа 0

СТАМБОЛОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

С нови пътища за 800 000 лева се сдобиха стамболовските села Лясковец и Пчелари това лято. Преасфалтирани са седем улици в Лясковец с обща дължина 1290 метра, а има и изцяло нов пътен участък с дължина 590 метра. Широчината на пътното платно е 4 метра, а преди това е сменена и водопроводната мрежа по въпросните улици. Общата стойност на проекта е 379 485,33 лева, но с някои допълнителни дейности сумата е закръглена на 400 000 лева.

В село Пчелари е реализиран проект за цялостен строеж на нова улица плюс частичен ремонт на още две. Те са с обща дължина 577 метра и ширина 5 метра. Тук обаче освен пътят са ремонтирани и тротоарите, които са с широчина по 1,5 метра.
Стойността на проекта в Пчелари също е 400 000 лева, като има изработен и отводнителен канал и подменена водопреносна мрежа.
И в двете села в община Стамболово сме положили бордюри, а за подход към гаражите сме поставили и от по-ниските, каза кметът Мухлис Сербест.

Навсякъде са спазени изискванията за пътно строителство. Положена е два пласта нова асфалтова настилка, уточни главният експерт в строителния отдел на общината Геновева Димитрова.
Тя добави, че в момента се изкърпват частично улици в няколко села: Голям извор, Гледка, Рабово, Зимовина, Бял кладенец и Царева поляна на обща стойност 177 680 лева от бюджета на общината. Правят се и тротоари в село Силен и градинките към тях.

С общински средства са ремонтирани и осем детски площадки, като най-голямата е в село Балкан.
Предстои и основен ремонт на хосписа, като двама лекари от Хасково ще имат приемни часове там. Става въпрос за очен лекар и невролог./Марица

Коментари