Параолимпиец спечели "Лъвския скок" в Младежкия

Бадминтонист и математик спечели в групата до 18 години дисциплината практикувана от Васил Левски

Хасково

от Михаил Михайлов 399 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Параолимпиец спечели състезанието по "Лъвски скок" в Младежкия център в Хасково.
Традиционното състезание посветено на 180-тата годишнина от рождението на апостолът на свободата - Васил Левски се проведе днес. В категорията при момчетата до 14 г. победител е Никола Николов, който е син на отец Никола от храма "Св. Архангел Михаил". Тийнеджърът е шампион в летните Параолимпийски игри в Лос Анджелис през 2015 г. където участва в няколко дисциплини. Той ще бъде ученик в 7 клас на Спортно училище „Стефан Караджа“ с профил Лека атлетика.

В по-горната възрастова група до 18 г. първенец в дисциплината дълъг скок е Венцислав Глухов, който пък ще бъде 11 клас в Природоматематическата гимназия. Той е в паралелка Информационни технологии с английски и немски език, а от 1 г. тренира бадминтон.

Победителите получиха грамоти и предметни награди, осигурени от община Хасково. Наградите им връчи шефът на спортния отдел в администрацията Деян Александров.

Припомняме, че преди години състезанията по "Лъвски скок" се превръщаха в истински спортни събития за града. В тях участваха всички хасковски училища и се провеждаха на спортна площадка "Юнак", а чест гост беше шампионката по дълъг скок Ива Пранджева от Пловдив./Марица


Коментари