Българи, американци и сърби на учение в Корен

Учението бе наблюдавано от висшето командване и от заместник областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова,

Хасково

от Веселин Тонев 303 прегледа 0

ХАСКОВО,Марица
Над 1000 военнослужещи от състава на 61-ва механизирана бригада - Карлово, формирования от армията на САЩ, пехотен взвод от Сухопътните войски на Сърбия, участват на полигона Корен в международното тактическо учение „PEACE SENTINEL - 17”, което се провежда от 10-ти до 20-ти юли. На полигона ще бъдат извадени и над 50 единици бойни техника, над 150 единици транспортна и специална техника и 2 бойни вертолета АН-64 „Апачи”
Темата на тактическото учение с бойна стрелба е „Излизане от обкръжение на механизиран батальон, поддържан от артилерийска батарея в хода на отбранителна операция на механизираната бригада“.

Над 50 бойни единици техника и над 150 единици транспортна и специализирана техника бяха включени в демонстрационните тактически действия на съюзническите и партньорски войски.
Планиращ учението е генерал-майор Михаил Попов-командир на сухопътни войски, провеждащ учението е бригаден генерал Пламен Йорданов-командир на 61-ва механизирана бригада, директор на учението е полковник- Деян Дешков-зам.командир на 61-ва механизирана бригада.
Темата на учението беше „ Излизане от обкръжение на механизиран батальон, поддържан от артилерийска батарея в хода на отбранителна операция на механизираната бригада”.Учението се проведе по общ сценарий, който описва ескалиране на политическата криза във военен конфликт между фиктивни държави и държави от НАТО. Чрез днешното учение беше направена оценка на способностите на 3-ти механизиран батальон да планира и провежда операции в хода на конвенционален военен конфликт с висок интензитет. В края на учението днес бе дадена висока оценка за подготовката и бойните умения на участващите в операцията сили от България, САЩ и Сърбия. /Марица


Коментари