Моята голяма риба - Марина улови 6-килограмов амур

На път

от Михаил Михайлов 347 прегледа 0

Моята голяма риба - Марина улови 6-килограмов амур

20-годишната Марина Тотева от село Ягодово е запалена по риболова. Тя се похвали пред екипа на “Марица” с няколко от своите риби. Най-голямата от тях е 6-килограмов амур. Тя успяла да го извади от язовир “Къзалджен” край Раковски. Амурът е улувен на пикер дълъг 2,70 метра и основно влакно 0,22 мм. Използвани са кошничка 15 гр, повод 0,12 мм и кукичка №14. Рибата клъвнала на проста стръв от три царевички.

Второто голямо постижение на момичето е шаран с тегло 3,650 кг на водоем “ВИП” край Войводиново. Младата рибарка е ловила с директен телескоп 6 метра, оласточен с ластик 1 мм на фирма Colmic. Основното влакно е било 0,12 мм с повод 0,10 мм и кукичка №16, както и плувка 1 гр. Шаранът се уловил на два бели червея и една царевичка, а след това е пуснат обратно във водата.

На третата снимка, която ни е изпратила Тотева, е шаран, толкова малък, че дори везната не го е хванала. Девойката споделя, че рибата е била изключително красива. Уловена е по същия начин като другата, но на язовир “Къзалджен” край Раковски.

“Пуснах шарана обратно във водата, за да стане след време новият рекорд на България”, разказа ни Марина.

Снимките й са част от новата кампания на вестник "Марица" "Моята голяма риба".Запалени сте по риболова? Знаете къде кълве най-много? Чакате с нетърпение уикенда, за да се запътите към вашето място с въдица в ръка? Ако е така, вие сте нашият човек. Покажете ни най-големия си улов и спечелете страхотни награди!

Вестник „Марица” стартира новата си кампания „Моята голяма риба”. За да участвате в конкурса, е достатъчно да ни изпратите снимки на най-голямата риба, която сте хващали някога. Направете го на novini.marica@gmail.com. В мейла опишете от какъв вид е рибата, колко тежи и къде ви е споходил късметът. Защо не и самото преживяване по време на улова. Без да послъгвате по рибарски, разбира се.


Пуснете стръвта и на ваши приятели, като харесате страницата ни във фейсбук. Всяка една риба ще бъде уважена в електронното ни издание marica.bg с публикация и снимка. А трима от вас, които са събрали най-много лайкове в сайта ни, ще бъдат отличени със специални награди.

Наслука!

Коментари