Нападната от псета хасковлийка осъди общината за 8086 лева

Хасково

от Делян Аврамов 3468 прегледа 0

Нападната от псета хасковлийка осъди общината за 8086 лева

ХАСКОВО, Делян АВРАМОВ


Обезщетение от 8086 лева да плати община Хасково на нападнатата бездомни псета млада майка Виолета Христова. Това реши вчера районният съдия Васил Панайотов. Темида потвърди изцяло предявения граждански иск от Виолета. 8000 лева тя трябва да получи за претърпените неимуществени вреди - болки, страдания, стрес и затова, че не е могла да кърми бебето си заради приеманите лекарства след инцидента. 86 лева й се полагат за обезопасителния колан. Него тя се наложило да носи след претърпени инцидент, когато пострада гръбначният й стълб.
Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано в двуседмичен срок от получаването на решението от страните.
Хасковлийката заведе съдебен иск срещу кметството, че е счупила 2 гръбначни прешлена след атаката на помиярите. Това се случи на 5 декември м.г. в квартал "Македонски", на стълбите в парка. Двама свидетели - Стамо Стамов и Димитър Димитров, станали преки очевидци на станалото. Първият разгонил налитащите над падналата жена кучета, вторият също чул писъците, видял агресивното поведения на псетата и помогнал при изправянето на Христова.
В последното заседание бе изгледан видео репортаж от сайта "Хасково инфо". На хартиен носител бе представена и разпечатка от текста на същата медиа по случая. В излъчения материал се виждат и същите кучета, нападнали Виолета.
"Жена ми се страхува и до днес да заведе детето ни до забавачката." Това обясни в предишното заседание пред Хасковския районен съд Красен Христов - съпругът на пострадалата жителка на областния град. "Виолета и досега е стресирана, изпитва болка - и физическа, и психическа", сподели още Красен.
От приетата и медицинската експертиза на съдебния лекар д-р Христо Еленски стана ясно, че Виолета не е трябвало да кърми бебето си, заради изписаните й лекарства.
В мотивите си Хасковският районен съд посочва, че в продължителен период от време младата жена била обездвижена вследствие на кучешката атака. Преживяла стрес от който още не се е отърсила и не е имала възможност да кърми детето си./Марица

Коментари