Бенковски се връща в Областната група

Зона Пловдив чака тези дни заявки от Димитровград и Свиленград 1921 за новото първенство на Югоизточната Трета лига

Спорт

от Веселин Тонев 593 прегледа 0

Бенковски се връща в Областната група

Марица
Веселин ТОНЕВ


След двегодишно прекъсване, заради липса на финансиране за мъжете, многократният първенец на Областната футболна група Бенковски (Симеоновград) отново ще играе в нея. От ръководството на клуба вече са подали заявка до ОС на БФС – Хасково.
В тима се завръщат Тони Каранейчев, Станимир Колев, Дамян Митев и Светлю Митков. Освен юношите на клуба на стадион “Христо Ботев” се очакват и други 5-6 футболисти. Подготовката на отбора започва на 1 август. Уговорени са вече 4 контроли. Първата ще бъде с Мини Марица-Изток, Свиленград II, Борислав (Първомай) и Локомотив (Ст.З).
“Ще се помъчим да изградим отбор с наши кадри и други се завръщат. Има много момчета, които трябва да играят някъде. Получихме уверението на наш родител, че ще поеме част от издръжката. На този етап общината също дава индикации, че ще отдели средства от бюджета за децата. Започнахме вече сериозна работа по стадиона, който бе доста напуснат, но ще направим всичко възможно да го приведем според изискванията”. Това сподели с “Хасковска Марица”, президентът на Бенковски Иван Атанасов.
Освен симеоновградския тим, в групата се завръща Любимец. Нов отбор ще прави на мястото на отказалия се Възход (Радиево) играещ треньор Ананас Шеретудис. Той ще домакинства в димитровградското село Добрич. Очакванията на БФС – Хасково са, че през новия сезон групата ще бъде от 15 или 16 отбора.
От своя страна, Спортно-техническата комисия при Зонален Съвет на БФС - Пловдив съобщи, че от 17 до 28 юли ще се приемат заявки от клубовете, участващи в първенствата за новия сезон 2017/2018 г. Такива се очаква да попадат регионалните ни представители Димитровград и Свиленград 1921./Марица

Коментари