Съдят днес хлапаците, пребили старец до смърт

Хасково

от Делян Аврамов 610 прегледа 0

Съдят  днес хлапаците, пребили старец до смърт

ХАСКОВО, Марица

Процес за грабеж с убийство на 72-годишен пенсионер започва днес в Хасковския окръжен съд. Дата по делото е насрочена и за утре. Жертвата е от симеоновградското село Свирково. Случаят е от април м.г.
На подсъдимата скамейка застават 17-годишните Георги Георгиев, Христо Константинов, Божидар Димитров, Красимир Димитров и 18-годишният Александър Асенов. Те са обвинени, че ограбили Господин Стайков, нанесли са му тежка телесна повреда – счупване на черепа, от която пенсионерът е починал.
Според разследващите преди фаталния случай младежите на 2 пъти са ограбили от самотно живеещия възрастен мъж общо 510 лева. Най-напред обирджиите отмъкнали от къщата на Господин 390 лева. Още 120 те ограбили в деня, след който издъхнал възрастният мъж. Те влезли в стаята му, докато спи. Двама от тайфата – Красимир и Александър, останали пред дома, за да пазят от външни хора, а останалите трима нахълтали вътре. Единият от младежите ударил Стайков с дървена греда в главата, след което излязъл с останалите. Те зяпали през прозореца, за да проследят реакциите на жертвата си. Щом пострадалият се събудил, младежите отново влезли в стаята му и започнали да хвърлят по него дървени плоскости, свалени от близкия навес. Александър и Красимир отново останали вън и затова обвиненията към тях са за помагачество на другите трима извършители. Мъжът излязъл на двора, а през това време, обвиняемите влезли в стаята, намерили портфейла му, от който взели 120 лева, след което си тръгнали. На следващия ден трупът на Господин бил открит от негов съсед./Марица

Коментари