Green-ravenna решава проблема с голите охлюви и плужеците

агро

от Милена Лавчева 280 прегледа 0

Green-ravenna решава проблема с голите охлюви и плужеците


Мария Петрова, Марица

Охлювите нанасят необратими вреди в градината. На практика те ядат всичко. За няколко минути могат да унищожат надземната част на млади и сочни растения до самия корен. Особено опасни са в години с повече валежи през летните месеци. Влажните и по-лесно затоплящи се почви благоприятстват по-висока активност на голите охлюви.

Засушаването води до намаляване популационната плътност на тези неприятели. От познатите 25 вида у нас, стопанско значение имат 2-3 вида. Как можем да се справим с охлювите, както и с всички плужеци /голи охлюви/, съветва инж.-агроном Здравка Смиленова, управител на "Амитица" ООД. Тя препоръчва прилагането на специален репелент - Green-ravenna, италианско производство, който може да се прилага както в конвенционалното, така и при биологичното производство.

Продуктът представлява гранулирана смес от фъстъчени обелки 84,50% и растителни масла 15,50%. Съдържа ароматни есенции, действащи за отблъскване на третираните площи, без да вреди на тях или други животни.

Той изгражда върху почвата механична бариера около растенията. Благодарение на грапавостта на гранулите си, прави придвижването на охлювите и плужеците по терена изключително неприятно и те ще предпочетат да се насочат другаде, като запазят по този начин растенията във вашата градина. Идеален е за употреба след дъжд.

Продуктът е готов за употреба и лесен за приложение, благодарение на специалната си гранулирана формула и на практичната опаковка с капачка с отвори за поръсване. Използвайте 300-500 г от продукта за 100 кв. м. Полейте обилно мястото, което ще третирате, преди да използвате продукта, след това го поръсете равномерно.

Може да се прилага във всеки един момент, но за постигане на най-добри резултати се препоръчва да се използва късно следобед. Не поливайте третираното мястото 48 часа след приложение на репелента. Действието му трае около 10-14 дни след третиране, но може да се приложи повторно при необходимост.

- МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ-

Както при всеки един препарат за растителна защита, задължително трябва да се използват мерки за безопасност. Не използвайте продукта за цели различни от предназначението му и не предозирайте. Съхранявайте на сухо място, далече от храни, в добре затворена опаковка. Пазете деца и животни, както и домашни любимци. Да се избягва контакт с очите и ръцете. Носете защитни ръкавици. Преди третиране прочетете внимателно инструкцията за употреба.


Коментари