Стрийтбол, футбол и стрелба в Деня на спорта

Хасково

от Цанка Семерджиева 509 прегледа 0

Стрийтбол, футбол и стрелба  в Деня на спорта

ХАСКОВО
"Хасковска Марица"

Много прояви в деня на спорта - 17 май, организира община Хасково. В 14 часа започва състезание по стрийтбол пред зала „ Дружба“. В него могат да участват момичета и момчета до 12 години и смесени отбори до 14 години. Ще има състезание за стрелба от далечно разстояние и последователно вкарване на наказателни удари, за тези надпревари няма ограничение във възрастта на участниците. За победителите са предвидени предметни награди. Записването на участниците е в 14 часа пред зала „Дружба“.
В 17 часа е началото на детски футболен турнир за деца, родени през 2009 година. Място на провеждане са спортните площадки на парк „Авеню“. В турнира ще участват: АФК „Хасково“, ФК „Хасково 1957“, СК „Слънце“, ФК „Респект“, УФК „Асти–АБ“. Според правилата всеки играе срещу всеки, времетраенето на мачовете е 15 мин. Всеки клуб ще получи грамота за участие, а победителят - купа, за отличилите се футболисти са предвидени предметни награди. В 18 часа в зала „Дружба“ започва приятелска среща между БК „Хасково“ и „Розова долина“ – Казанлък кадети до 16 години.

В 18,30 часа започва "Спортът е моята дрога“ - проявата е организирана от Превантивно- информационния център по наркотични вещества към Младежки център. Началото ще постави шествие на учениците от спортно училище „Стефан Караджа" заедно с мажоретния състав до сцената на площад „Свобода“. Там ще бъдат представени демонстрации на четири вида спорт - джудо, футбол, хандбал и бадминтон.

Веднага след демонстрациите е концертът на финалистката от „Х Фактор“ и участничка в настоящия сезон на „Като две капки вода“ Михаела Маринова.

Коментари