Миглена Тянкова преизбрана единодушно за шеф на Окръжния съд

България

от Делян Аврамов 547 прегледа 0

Миглена Тянкова преизбрана единодушно за шеф на Окръжния съд

СОФИЯ, Марица

Съдия Миглена Тянкова бе преизбрана днес за председател на Хасковския окръжен съд. Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) я преизбраха единодушно за втория й 5-годишен мандат.

Изслушването и продължи близо три часа, като тя беше "разходена" из богат конспект от всякакви въпроси. Тянкова с готовност отговори на всеки един от тях, дори и на онези, свързани с оценка на дейността на самия ВСС, съобщи "Правен свят".

"Миглена Тянкова не е просто административен ръководител, а преди всичко съдия, който работи наравно с колегите си. Тя успя да преодолее негативните практики на предишното ръководство на Окръжен съд-Хасково, успя да върне доверието в председателя на съда. Разговаряме и питаме съдиите, но не и за проблемите, които имат, а ние трябва да съдействаме за тяхното решаване". Това са само малка част от мотивите, които членовете на Съдийската колегия (СК) на Висшия съдебен съвет Галя Георгиева, Камен Иванов и Милка Итова изложиха в подкрепа на кандидатурата на Миглена Тянкова за втори мандат като административен ръководител на Хасковския окръжен съд. Всички присъстващи 12 членове на СК на ВСС се обединиха около безспорната ѝ, по думите им, кандидатура и единодушно ѝ гласуваха доверие за втори мандат./Марица

Коментари