Пред приключване е разследването срещу майка, убила бебето си

Дълго чаканите експертизи на обвиняемата Невена Тенева от димитровградското село Сталево вече са готови

Регион

от Делян Аврамов 3170 прегледа 0

Пред приключване е разследването срещу майка, убила бебето си

ДИМИТРОВГРАД, Марица

До края на този месец ще приключи разследването срещу майката от димитровградското село Сталево Невена Тенева, убила новороденото си бебе, съобщиха от прокуратурата. Срокът на досъдебното производство бе удължаван многократно, заради чакането на резултатите от психолого-психиатричана и съдебно-медицинска експертизи. Те вече са готови и са представени на разследващите, коментираха от държавното обвинение.
Шокиращият случай бе разкрита в нощта на 27 януари м.г. Тогава пред къщурката на улица "Райко Даскалов" №7 в Сталево се изсипаха 3 полицейски коли от районното управление и мобилната криминала лаборатория от хасковската областна дирекция на МВР. Там живее 34-годишната Невена Тенева.
До служителите на реда бе подаден сигнал със съмнение, че майката на две момченца е родила за трети път и е убила бебето си. Първоначално Невена отричала изобщо да е раждала. На път към Хасково за медицински преглед тя направила стресиращите признания. Родила момиченце в стаята, където са спели другите й две деца. Изнесла голото бебе на студа. Щом кърмачето починало, телцето му било сложено в чувал от родителката му. Жената захвърлила вързопа зад къщата си без дори да си даде труда да го погребе.
В момента Невена е с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Живите и дечица са настанени в приемно семейство, а Тенева напуснала къщата в селото и сега живее в Димитровград, разказаха информирани.
Срещу жената се води разследване за убийство от майка на рожбата си веднага след раждането. По този член от закона предвиденото наказание е до 3 г. затвор./Марица

Коментари