Мирослав Патуров Балкански шампион по ММА

С титла и двама вицешампиони се завърнаха хасковските бойци от Велико Търново

Спорт

от Михаил Михайлов 739 прегледа 0

ВЕЛИКО ТЪРНОВО-ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Мирослав Патуров стана Балкански шампион по ММА при своя дебют. Той спечели златния медал в категория до 57 кг в групата на момчетата до 14 години. На финала Патуров победи категорично боец от кърджалийския клуб "Спартак".
Общо три медала спечелиха бойците на хасковския клуб „ММА Хасково“ от Балканското първенство в зала "Васил Левски" във Велико Търново.

При мъжете със сребърни медали се окичиха Златко Добринов (категория 65 кг) и Денислав Сурчев (категория 77 кг). И двамата състезатели записаха победи в предварителните срещи, но на финала загубиха от своите противници. Медалът за Златко е абсолютен успех, тъй като той тренира от около година и това му е първо състезание, казаха треньорите му Петьо Сурчев и Георги Тонев.

Балканският вицешампион от Тирана Денислав Сурчев пък беше надигран по точки от противника си от Варна, заявиха наставниците. Денис отново спечели сребърен медал и за втора година остана на крачка от върхът. Сурчев обясни, че противникът му от варненския клуб "Викинг" го е надиграл тактически. Той използваше само лоу кик и бяхаше от схватката през цялото време, но аз не можах да се настроя за подобен вид тактика и накрая съдиите му дадоха титлата на него, каза навършилият наскоро двадесет години Сурчев.

Другите двама състезатели на хасковския клуб Георги Грозев (категория 65 кг) и Руси Костов (категория 70 кг) се класираха на по-задни позиции и останаха без медали. В категорията на Грозев имаше цели 14 души той победи в първата среща, но загуби втората и не можа да се класира за полуфиналите, уточни председателя на клуба Петьо Сурчев.

В състезанието участваха около 260 състезатели от 8 държави. Имало е и трима състезатели от Италия, защото Балканското първенство е било от отворен тип.
В отборната надпревара безапелационен победител стана България, следвана от Албания, а третата позиция е останала за Турция.

Следващото състезание, на което ще участва клуб "ММА Хасково" е на 28 юли в Лозенец. Там те ще водят битки за Националната купа. На него ще вземата участие повече състезатели от нашия клуб, добави Сурчев./Марица

Коментари