Канят димитровградчани да участват със снимки в изложба

Регион

от Делян Аврамов 687 прегледа 0

Канят димитровградчани да участват със снимки в изложба

ДИМИТРОВГРАД, Марица 


Изложба "Димитровград през нашите очи”, организира кметството. "Обръщаме се към всички наши съграждани. Всеки може да се включи с по 1 лична снимка, на която е сам, с роднини или приятели", съобщиха от общинската администрация. Фотосите се събират до 27-и т.м.. в кметството, стая № 137.
Условието е – снимката да е правена в Димитровград, да е на хартиен носител и на нея да има хора. Може да е от работното място с колеги, на маса с приятели, у дома със семейството, от сватба, манифестация, общоградски празник или каквото и да е друго.
Така ще уловим настроението, бита, модата, вкусовете, стандарта и всичко, което носи като ненатрапчива информация един кадър", коментираха организаторите.
Изложбата има за цел да улови духа на града през очите на хората, които са живели тук. Димитровград чества 70 години, през които няколко поколения живеят в него – от първостроителите до днес. "Това е една обща изложба на всички нас", допълниха от общинската администрация..
Вече е обявено събирането на снимки в училищата и детските градини, където чрез децата родителите могат да изпратят фотография по техен избор.
Снимките няма да се връщат. Те ще останат в архива на Исторически музей.
Организаторите молят по възможност на гърба на всеки фотос да се напишат имената на хората на снимката, информация за мястото където е направена и датата, поне годината на направа й.
Изложбата ще бъде позиционирана във фоаето на спортната зала, където всеки свободно ще може да разглежда, разпознава свои близки, приятели, познат и да преоткрива живота, който е кипял в града ни в годините до днес./Марица


Коментари