Григор Димитров стана днес на 26 години

Спорт

от Михаил Михайлов 596 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров навършва днес 26 години.

Димитров, който е рожба на хасковското Спортно училище "Стефан Караджа" вече спечели веднъж отличието за най-добър спортист на България – през 2014-а година. Той посреща 26-я си рожден ден с шест титли от АТП.

Хасковлията направи страхотен старт през тази година и ни направи горди, че сме българи в отличното си представяне на Аустрелиън Опън, където стигна до полуфинал. Така той върна на българската спортна общественост тръпката, радостта и гордостта непозната у нас от годините на лудото футболно Американско лято през 1994 година, когато националите ни станаха четвърти в света.

 Гришо грабна в началото на тази година титлата – в Бризбейн, Австралия, а после спечели и турнира на АТП в София.

Турнирът в столицата ще остане в историята като едно от най-големите тенис събития, провеждани в България. Участието на Димитров направи и посещението в залата рекордно за сериите АТП 250.

Невероятни емоции дори за неразбиращите от тенис предизвика играта на Григор в препълнената "Арена Армеец"

За съжаление през последните два месеца Гришо записа повече загуби, на засега запазва 13-тата си позиция в Световната ранглиста.

Екипът на вестниик "Хасковсака Марица" и сайта haskovo.marica.bg поздравяват своя именит съгражданин и му пожелава да бъде здрав, търпелив, трудолюбив и постоянен за да може да спечели за България и така жадуваната титла от Големия шлем. Гришо продължавай да прославяш името на България и родното Хасково по цял свят, успех!/Марица

Коментари