Езиковата изпрати 180 абитуриенти, обречени на успех (ГАЛЕРИЯ)

Зрелостниците от ГПЧЕ с бели тениски събраха над 3 700 лева за каузата на Ники

Хасково

от Михаил Михайлов 1148 прегледа 1

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

Езиковата изпрати 180 абитуриенти.  "Вече 45 години ние подготвяме ученици, които са обречени на успех, което е доказано през годините, вярвам, че и випуск 2017 година ще е такъв", каза в словото си директорът на гимназията Деян Янев.

Седем паралелки завършиха днес хасковската ГПЧЕ "Проф. Д-р Асен Златаров". Абитуриентите от Езиковата взеха решение да не носят скъпи тоалети на изпращането си, а средствата за тях да дарят за лечението на онкоболната Николета Корондилева. В каузата се включиха и техните преподаватели, така че успяха да съберат над 3 700 лева за лечението на Ники в Истанбул.
Константина Костова от 12 "г" клас получи голямата Златаровска награда, за най-добър ученик от випуска. Бяха отличени и най-добрите на випуска по различните езици – Снежина Пашинова по немски, Елица Даскалова по английски, Манол Петров по испански.

Отличени бяха още Вана Храмова от 12 "в" и Ивайла Жекова от 12 "а", за най-добри резултати в усвояването на немския език.
Наградата връчи д-р Митко Василев, управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.
За да поздравят абитуриентите на Езиковата на подиума се качиха областният управител Станислав Дечев, новият му заместник – Стефка Здравкова и кметът на Хасково Добри Беливанов.

Възпитаничката на Езиковата Яна Михайлова, завършила с випуск 2003 година, връчи новоучредена награда "Универсален шампион" за 2016 година. Отличена бе отново Елица Даскалова.

Учител на годината стана Хрипси Митова.

Талантливата Дария от 9-ти клас поздрави зрелостниците с песен на "Диана Експрес", която изпя перфектно, а тържеството завърши с предаване на знамето на училището и огромно българско хоро, което изпълни целия плац на елитната гимназия.

Новите знаменосци на Езиковата са единадесетокласниците Тодор Кирев, Георгия Кирева и Антонина Попова, които обещаха да носят с достойнство знамето на Златаровци./Марица

Коментари