Почина ген. Стоян Тонев

Бившият шеф на Военна болница е намерен мъртъв във вилата му край Велинград

България

от Борислав Наумов 2474 прегледа 0

Почина ген. Стоян ТоневГен. Стоян Тонев е бил намерен безжизнен следобед във вилата си край Велинград. Открит е от градинаря на вилата, който е подал сигнала. Според информация на полицията става въпрос за естествена смърт. Не са открити следи от насилие, съобщи телевизия bTv, като се позова на свои източници в МВР.

Вероятната причина за смъртта на 63-годишният бивш началник на Военно медицинска академия е масивен инфаркт. Точната причина за смъртта ще се потвърди окончателно, ако близките на ген. Тонев разрешат да бъде направена аутопсия.

Стоян. Тонев беше началник на ВМА в периода 2002 – 2013 г. През 2014 г. известно време бе заместник-кмет на София с ресор "Здравеопазване". По-късно стана народен представител, избран от 13 МИР – Пазарджик с листата на ПП ГЕРБ в 43-тото Народно събрание. Там стана председател на Комисията по здравеопазване. На 24 февруари 2015 г. подаде оставка като председател на Комисията по здравеопазване и помоли да бъде освободен от депутатските си правомощия, тъй като името му бе замесено в скандал, свързан с източване на средства от ВМА. През 2016 г. беше привлечен като обвиняем за нанесени щети за 16 млн. лева на Военномедицинска академия, докато е бил начело на болницата./"Пазарджишка Марица"

Коментари