18-годишен местен любимец трети на писта Хасково

Бившият боец от ММА Константин Маршавелов стана първи в клас "Макси"

Хасково

от Михаил Михайлов 1793 прегледа 0

ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ

18-годишният местен любимец Симеон Симеонов - Монката стана трети на писта Хасково в кралския клас "Макси".
Той бе изпреварен само от двукратните шампиони в надпреварата от предишните години -пловдивчанинът Константин Маршавелов от "К2 Рейсинг тим" и Пламен Камбуров от "Автотранс". И тримата са с коли Мицубиши Лансър Ево, само че колите на двамата фаворити са доста по-мощни от тази на Монката. Победителят Маршавелов кара Мицубиши Ево 10, с другите са с Ево 9.

Това бе първото състезание на младия хасковски талант при най-мощните автомобили и той се справи отлично под аплодисментите на родната си публика в първия кръг на пистовия рали шампионат на България.
Монката благодари на всички, които го подкрепяха и на пилотите,  научили го да кара състезателни автомобили. Той добави, че разликата между картинга и колите е доста голяма.
Симеон Симеонов ще вземе участие на Рали-България във Варна следващата седмица, но със своята кола Хюндай, с която е свикнал. Припомняме, че тийнейджърът е състезател на "Хундай Рейсинг". В средата на юни младежът ще се впусне и в надпреварата на писта в Русе.

Победител в кралския клас стана пловдивчанинът Константин Маршавелов. Интересно е, че той слезе от бойния ринг, за да хване волана и да стане първият пилот от града на тепетата с титла в пистовия шампионат по автомобилизъм. Бившият състезател на най-известния клуб в свободните боеве ММА К2 се преориентира към високите скорости през 2009 г. и пилотският му талант дава своите плодове. Коцето спечели безапелационно надпреварата и взе 25 точки в актива си. Втори остана миналогодишният победител Пламен Камбуров, който до средата на надпреварата беше на лидерската позиция пред Маршавелов, но проблеми със спирачките, го отказаха от битката за първото място. Камбуров стана видимо по-бавен на завоите и завърши втори.

Драгомир Драгов от Харманли със Ситроен Саксо от “Ефко Рейсинг Тийм” също направи много силно представяне в серия Спорт и стана втори в RC4 след Филип Игов с Пежо 106 от “Вромос”.

В серията "Спорт" победител стана Ерменко Ерменков от София, втори остана Симеон Симеонов от Казанлък, а трети Филип Игов от Бургас.

Първи в серия "Туринг" стана шампионът Иван Влъчков с Хонда Сивик от “К2 Рейсинг”. Втори остана Стоян Апостолов от "Елена Тийм" - Бургас, а трети ветеранът Светослав Ковачев от Стара Загора.

В днешното състезание имаше няколко катастрофи по трасето. Най-сериозният инцидент бе с хасковлията Юрий Саликирякис, който в средата на серия Спорт се преобърна със своя Ситроен Саксо на завоя до Веспрема, но се размина без сериозни наранявания.

Директорът на състезанието и основен негов двигател Иван Бакърджиев отчете много добър първи кръг от Републиканския шампионат. Надеждите са догодина Хасково отново да домакинства на кръг от надпреварата.
/Марица

Коментари