Арести на брокери от Истанбулската борса

Свят

от Милена Лавчева 443 прегледа 0

Арести на брокери от Истанбулската борсаТурската полиция задържа 53 бивши служители на Истанбулската фондова борса за предполагаеми връзки с движението на Фетхуллах Гюлен, предаде Reuters, като се позова на Haberturk.

Прокуратурата издаде заповеди за задържането на 102-ма души като част от разследването срещу ФЕТО, сочена от Анкара като организатор на неуспешния опит за държавен преврат от юли 2016 г.

Полицейската акция е проведена на 70 адреса в търсене на заподозрени, които са били отстранени от длъжност след юлския пуч.

Да припомним, че на 25 април турските власти издадоха заповеди за ареста на 3224 души по подозрение за връзки с живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен.

На 26 април сутринта беше проведена една от най-мащабните операции срещу организацията ФЕТО, която Турция обвинява за опита за държавен преврат през юли 2016 година. За един ден бяха задържани над 1000 души.

От Министерството на вътрешните работи на Турция информираха, че операцията е прецелена към структурата на ФЕТО в редиците на полицията.

Коментари