Обетована земя: Митът за обединението

Видя се, че Европейският съюз не е китка. Така е, като на общата трапеза са събрани богати и бедни роднини

Коментари

от Екип Марица 896 прегледа 0

Обетована земя: Митът за обединението

Румен РУСИН

Събрал някога  старият хан синовете с и им развил познатия сценарий със стрелите. Скършил една в коляното си. Не успял със снопа. Демек издънките му да проумеят, че трябва да са заедно. Едва ханът се пренесъл в онгъла на Тангра, младежите му теглили една майна, забравили поуката  и всеки си хванал пътя.Оттам тръгнало разделението ни.

Много преди това и боговете на Олимп не били единни в помисли и дела. Псували се като критски хамали и се плювали.

Та думата ми е за ОБЕДИНЕНИЕТО.

Аз съм скептичен към него и в по-глобален план, като изключа донякъде Обединените емирства. За пример ви давам Организацията на обединените нации /ООН/. На всеки е известно, че там всички се подозират и мразят. Че докато вземат решения, народът по света  си мре като при чума. И оня цитат от Исая, че „ще изковем от мечовете  плугове”, дето са го лепнали на луксозната сграда е жив ташак. Гаден бъзик с отстрелваните. И глупакът е наясно, че войната е по-добър бизнес от орането. Но заплатите на боговете са готини.  Заслужават ги заради усилията си.

Видя се, че  Европейския съюз не е китка. Така е, като на общата трапеза са събрани богати и бедни роднини. В дълбоко противоречие с човешката природа и с народопсихологията на българина /Не сакам аз да съм добре, а на Вуте да му е зле/ на сградата на Народното събрание, на челото му е залепено грандомански и дълбоко лъжливо  „Обединението прави силата”.  Обстановката в НС / и в исторически план/ е пример за братство и любов. Там се псуват, плюят… Предателствата са библейски. Партиите се сменят като ризи. Коалиции, власт, пари…

На пръв поглед всичко в България е обединено- патриоти, бандити, протестъри и идиоти. Най-обединена е организираната престъпност /ОП/.  Тя както е от древни времена е плътно обединена с властта. Звучи познато като абревиатурата ТКЗС / за по-младите - Трудово кооперативно земеделско стопанство/. Уж нищо лошо, но често добронамерено звучащите неща са истински измамни- като илюзиите ни. Та като чуете обединение - спрете, огледайте се, ослушайте си и … подминете.

Колкото може по-бързо.

Послеслов: И си припомни, скъпи читателю, крилатата фраза, принцип на вси властници - „Разделяй и владей!”

Коментари