Първомай събира пари за Детската онкохематология в Пловдив

здраве

от Веселин Тонев 614 прегледа 0

Първомай събира пари за Детската онкохематология в Пловдив

ПЪРВОМАЙ
"Хасковска Марица"

Благотворителна кампания за събиране на средства за Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги” ще се проведе този уикенд по време националната киноложка изложба в Първомай. Инициативата „Заедно в живота” е на киноложкото дружество в града и е подкрепена от Дружеството на първомайските художници.

„Идеята се зароди през изминалата година, когато се преплетоха съдбите на победителката в изложбата – бобтейлът на име Мон, и едно детенце от Първомай, което се лекуваше в Детската онкохематология в Пловдив. Впоследствие разбрахме, че това е мястото, където Мон „работи” като терапевт. Всяко посещение на кучето успокоява малките пациенти, борещи се с тази коварна болест, и подобрява емоционалния им статус”, разказа председателят на киноложкото дружество Пеньо Запрянов.

Затова заедно със собственичката на Мон Велислава Костадинова решили по време на киноложкия празник в Първомай да проведат и благотворителна кампания. Всички желаещи ще могат да закупят аксесоари за своя домашен любимец, изработени от деца от града, както и домашни лакомства, приготвени от техните баби и дядовци. Ще има също кутия за дарения. "Киноложката изложба е един прекрасен празник за любителите на кучетата. Много съм щастлива, че участваме. Каня всички да дойдат и да помогнат на малчуганите от Детската онкохематология. Един лев може да спаси живот”, посочи Костадинова.

Дружеството на първомайските художници също ще се включи в благотворителната инициатива като дари картини, които ще бъдат продадени на търг на 29 април в ресторант „Стремон“.

„Искаме да покажем, че всички сме заедно на тази земя и трябва да си помагаме. През звено „Детска онкохематология“ на УМБАЛ „Свети Георги“ ежегодно минават около 200 деца. То е единственото за цяла Южна България. Екипът, начело с доц. д-р Мария Спасова, както и началникът на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания проф. д-р Иван Иванов, е невероятен. Имах щастието да се запозная с тях. Видях с очите си какво означава да си лекар – и то не зависи от никакви клетви или професионален дълг”, обясни Запрянов.

Към благотворителната инициатива още отсега има огромен интерес. Събрани са вече над 1200 лева от продажбата на великденски яйца и козунаци, направени от децата.

Средства могат да бъдат дарени и по банкова сметка на дружеството с текст – „За благотворителната кампания „Заедно в живота“:
ЕИК 176944754
Банкова сметка:
Банка ДСК гр. Първомай
IBAN BG77STSA93000023245918 BIC STSABGSF

Коментари