Амониев нитрат от „Евро Ферт” – сигурният продукт за по-високи добиви

Компанията ще представи на „Бата Агро” водоразтворим и гранулиран амониев нитрат

агро

от Цанка Семерджиева 559 прегледа 0

Амониев нитрат от „Евро Ферт” – сигурният продукт за по-високи добиви

През 2016 година „Евро Ферт” пусна на пазара водоразтрворим амониев нитрат. Продуктът бързо се превърна в хит на пазара. Много от клиентите на компанията, отворени към новостите, заложиха на иновативния продукт. Оказа се, че стопанствата, които работят с капково напояване, пренасочиха своите предпочитания към водоразтворимия амониев нитрат. Той е без аналаог за българския пазар и е разработен от специалистите на „Неохим”. Предназначен е за капково напояване. Съдържа антисбиваща добавка и не образува пяна, която да запушва филтрите и частите на напоителните системи.

С настъпването на пролетта идва време и за пролетното подхранващо торене на царевицата, овошките и зеленчуковите насаждения с азот. Поради тази причина специалистите на „Евро Ферт” препоръчват на българските земеделци използването на водоразтворим амониев нитрат. Предимствата на този продукт са, че се внася разтворен в почвата, което води до 100% усвояване на азота от растенията и не позволява загуби на активно вещество. Разпределянето на азотната доза е благоприятно за осигуряване на непрекъснат прием на хранителни вещества и дава възможност да се реагира гъвкаво на метеорологичните промени, което гарантира увеличаване на добивите от земеделска продукция и спомага за преодоляването на болести и вредители.

Водоразтворимият амониев нитрат е разработен в синхрон с политиката на компанията да подпомага развитието на модерното земеделие и дейността на производителите.

Сред българските земеделски производители обаче има и традиционалисти, които ежегодно залагат на изпитания гранулиран амониев нитрат „Неоферт” с 34.4% активно вещество. Подходящ както за есенно, така и за пролетно подхранване на почвите. За разлика от други азотни торове може да се прилага и в периоди с по-високи температури, без опасения от загуби на хранителен елемент поради разграждане. Активният азот се усвоява бързо от растенията, като стимулира нормалното им развитие.

Той включва в състава си усвояем магнезий. Наличието на този елемент спомага за повишаване на добивите от зърно при подхранване на житните култури, стабилизира гранулите и свежда до минимум вероятността от разрушаването им в процеса на опаковане, транспортиране и торене. Може да се съхранява безпроблемно продължително време, благодарение на повърхностната обработка на гранулите с антисбиваща добавка. Еднородният зърно-метричен състав и практическата несбиваемост улесняват механизираното торене.

Двата продукта, както и други, предлагани от „Евро Ферт”, ще бъдат представени отново на предстоящото изложение „Бата Агро”, което ще се проведе от 16-19 май на територията на бившето летище в град Стара Загора. Специалистите на компанията ще консултират българските земеделски производители на щанд W12.

Коментари