Арестуваха турчин, търсят го за трафик на дрога в Албания

Хасково

от Делян Аврамов 257 прегледа 0

Арестуваха турчин, търсят го за трафик на дрога в Албания

ХАСКОВО, Марица

Окръжна прокуратура-Хасково внесе днес искане в съда за вземане на временна мярка за задържане за срок до 40 дни турския Енвер К. Той е на 37 г. с турско и косовско гражданство. От държавното обвинение съобщиха, че Енвер е обявен за международно издирване по линия на Интерпол от властите в Република Албания.
Той е бил задържан на 19 декември 2016 г. на ГКПП-Капитан Андреево при влизане в България. Искането на албанските власти е във връзка с изпълнение на заповед за задържане спрямо Енвер К., издадена на 5 юли 2016 г. от Съда за тежки престъпления в  Тирана. 

Според пристигналите документи Енвер К. се издирва чрез Интерпол за трафик на наркотични вещества от Република Турция в Косово, Албания и Гърция, за времето от 1 юни 2015 г. до 21 март 2016 г., в съучастие с други лица. 

Според Наказателния кодекс на Албания за горепосоченото престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 15 години.
Исканата мярка за задържане е за срок до 40 дни, през който период съдебните власти в Република Албания следва да изпратят молбата за екстрадиция на Енвер К., след което ще се пристъпи към същинското производство за екстрадиция./Марица

Коментари