Арестуваха двама охранители за побой

Хасково

от Екип Марица 4288 прегледа 0

Арестуваха двама охранители за побой

Районната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми двама охранители от на местен бар в центъра на града за нанасяне на средни телесни повреди на клиенти. Под наказателна отговорност са 23-годишният  Димитър С. от областния град и 28-годишният Недялко Б. от Димитровград.
Според държавното обвинение Димитър причинил по хулигански подбуди средна телесна повреда на 48-годишния димитровградчанин Р.Р. Пострадалият е със счупена челюст. Недялко пък в качеството си на длъжностно лице и също по хулигански подбуди причинил средна телесна повреда на Д.Т. 40-годишният мъж от Хасково е със счупена  лявата ръка. 
При доказване на вината пред съд предвидената санкция по този член от наказателния кодекс е от 3 до 10 години затвор.
"До момента е установено, че на 5-и т.м., двамата обвиняеми били в нощен бар, където изпълнявали дейност по охрана. При възникнал конфликт с  клиенти на заведението, те им нанесли побой, защото помислили, че жертвите им са задигнали бутилка с алкохол. След инцидента двамата пострадали били отведени за оказване на медицинска помощ в болница.  

С постановления на Районна прокуратура – Хасково двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях. Разследването по случая продължава./Марица

Коментари