Арест за чужденци с 6.5 кила хероин

Регион

от Цанка Семерджиева 47 прегледа 0

Арест за чужденци с 6.5 кила хероин

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо северномакедонския гражданин Васил Димитровски и холандския гражданин Марсел Акпулат, заловени к хероин. Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че на 8 май 2019 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ с лек автомобил „Рено Меган Сценик“, в съучастие с още двама обвиняеми, български и турски гражданин, без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната от република Турция в република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо тегло 6.533 кг на стойност 423 930 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 242 ал.4, предл. 1 вр. ал.2 предл. 1, вр. чл. 20 ал. 3 и ал.4 вр. ал.1 от НК.

Според апелативните съдии е налице обосновано предположение двамата да са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години.

От доказателствата по делото, въпреки ранния етап на разследване, магистратите приеха, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или извършат престъпление, предвид това, че двамата са чужди граждани и нямат установена адресна регистрация в страната ни.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.