Агентът на Джошуа даде надежди за бой с Кубрат

Спорт

от Дончо Донев 1140 прегледа 0

Агентът на Джошуа даде надежди за бой с Кубрат

Мач за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да има до края на годината. Това прогнозира агентът на Джошуа Еди Хърн. Хърн разкри, че българинът и Олександър Усик са двамата следваши съперници на Джошуа при положение, че световният шампион не се споразумее за очаквания от цял свят сблъсък с Дионтей Уайлдър.

Само след броени дни, на 1 юни, Джошуа ще срещне Анди Руис в Ню Йорк, но Хърн вече мисли за периода след това, когато ще поднови преговорите с екипа на Уайлдър.

Ако такова обаче няма, Джошуа ще обърне внимание на задължителните си защити - срещу Кобрата за титлата на IBF и срещу Усик за титлата на WBO.

"Той трябва да се погрижи за всичките си задължителни защити. Има Усик като задължителен претендент. Има Пулев като задължителен претендент. Отново казвам, това са добри мачове, но не са Уайлдър. Ако Уайлдър не иска да се бие, тогава ще трябва да се погрижи за задължителните защити", обясни Хърн.

"Той искаше и мач с Ортис, но ако той се бие с Уайлдър, тогава е малко вероятно."

Говори се, че Уайлдър вече има уговорени два бъдещи мача срещу Ортис и Адам Ковнацки, но Хърн не разбира това негово желание. "Защо би го направил? Защото ще искаш реванш с Луис Ортис, когато може да се биеш с Антъни Джошуа за три пъти повече пари?"