Лесни февруарски сладки

Гурме

от Екип Марица 43 прегледа 0

Лесни февруарски сладки


225 г брашно
150 г масло
125 г пудра захар
10 с.л. захар

РЕЦЕПТА:
Брашното (225 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета масло (150 г). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавя се пудрата захар (125 г) и от получената смес се прави тесто. Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото на тънка кора. С помощта на форми за сладки се отрязват сърчица и се подреждат в намазнена тавичка. Поръсват се леко с кристална захар. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят.

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
30 минути

Коментари