65 се надпяват на фолклорен събор в Крепост.

Регион

от Екип Марица 740 прегледа 0

Димитровградското село Крепост ще е домакин на XIX национален фолклорен събор "Читалището - храм на българския дух" - Традицията продължава" в събота и неделя.
В първия ден от 10 ч. в двора на местното училище "Христо Ботев" е официалното откриване. Тази година ще се надпяват над 65 участници от цялата страна. Ще има и изложение на старинни занаяти - изработване на метли, сачове, дърворезба и други, както и дегустация на станалата популярна и зад граница местна халва.
В неделя конкурсната програма ще продължи до 17 ч., след което е предвиден концерт на Представителен фолклорен хор с ръководител Недялка Колева при НЧ "Селска пробуда" - Крепост. Той е посветен на 65-годишнината от основаването на хора. Програмата продължава с танцовите изпълнения на ФТК "Багреница" и концерт на оркестър "Хасково" с ръководител Димчо Йорданов и солисти Тонка Колева и Филип Маринов. В 19.45 ч. ще започне награждаването на отличените колективи в надпяването. Двудневните тържества ще завършат с концерт на хасковския оркестър "Колорит".Традиционно село Крепост чества своя празник на 21 май - Св.Константин и Елена./Марица

Коментари