60-тонният булдозер гаси пожар в Маточина

Регион

от Цанка Семерджиева 395 прегледа 0

60-тонният булдозер гаси пожар в Маточина

Свиленград, Цанка Семерджиева 


60-тонният булдозер, който премиерът Бойко Борисов осигури за потушаване на пожарите в Сакар планина, от снощи работи в района на свиленградското село Маточина. Там огънят тръгна по посока на село Варник и през цялата нощ екипите работеха за локализирането на пожара. Службите се надяват, че днес това огнище ще бъде туширано благодарение на на намесата на тежката техника. В района продължават да работят пожарникари, горски, военни и доброволци от Свиленград, съобщиха от областна администрация.

В момента още не е локализиран пожара в района на Княжево и Срем, община Тополовград. На място е областният управител Станислав Дечев, а операцията по потушаването на стихията се води от комисар Николай Вълчев.

Овладян и локализиран напълно е пожарът край ивайловградското село Черничино. Успокоена е обстановката в района на селата Сакарци и Княжево, община Тополовград.

Продължава разследването на причините за пожарите в областта.

Няма опасност за населени места, за селскостопанска продукция, няма пострадали при гасенето на пожарите.

За днес в областта остава пожароопасната обстановка. В сила е предупредителен код за екстремален риск от възникването на големи пожари.