50 лв. е глобата за висящ през прозорец зрелостник

Регион

от Екип Марица 599 прегледа 0

50 лева е глобата за неправилен превоз на пътници в лека кола, то включва опасното надвесване през прозореца на автомобил и возенето върху капака му. Това припомниха от областната дирекция на МВР при тазгодишния старт на абитуриентските балове. Покрай тях ще има и засилен полицейски контрол. Служителите на реда напомниха, че за неправомерно издуване на клаксона също се полага санкция. тя е 10 лева. 50 лв. е глобата за возене и шофиране без предпазен колан, а от 20 до 200 лв. коства неправилното паркиране.
Въпреки предупрежденията, наши репортери успяха да снимат излезли през прозорците на возилата зрелостници по улиците и булевардите на Хасково.
Районните управления в областта ще осигурят охрана на обществения ред, сигурност и безопасност на движението в районите на училищата, маршрутите на придвижване и питейните и увеселителни заведения, в които ще се провеждат абитуриентски тържества, казаха от ОДМВР..
Служители на реда ще извършат проверки на увеселителните заведения, като специално внимание ще се обръща на пропускателния режим и недопускането на въоръжени, хора в нетрезво състояние или употребили наркотични вещества. Огнеборци ще установяват състоянието на пожарната и аварийна безопасност, на електрическите и вентилационни инсталации, както и на системите за гасене и известяване при. Специално внимание се обръща на завишаването на контрола при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, боеприпаси и пиротехнически средства.
Ще се осъществява и превантивен контрол на рисковите маршрути, по които се очаква интензивно движение на празнуващите и техните близки, включително и след приключване на баловете през нощта.
По време на абитуриентски балове е има сериозна опасност от тежки пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти. Инцидентите обикновено се случват в края на официалните тържества, когато младежите се насочват към заведения или паркове, за да продължат вечерта с приятели и познати извън кръга на съучениците си. Опасни инциденти стават и когато абитуриентите тръгват да се придвижват с автомобили на приятели. При никакви обстоятелства не се съгласявайте да ви вози човек, за когото предполагате, че е употребил алкохол или е неправоспособен, апелираха от КАТ. Дори и да не сте употребили алкохол, не шофирайте, празничната еуфория ще отслаби контрола и провокира към движение с висока скорост и рискови маневри. По-добре ползвайте такси. Не се качвайте в автомобил с повече хора от определения брой места./Марица

Коментари