45 хасковлийчета на безплатен курс по спортно ориентиране

Обучението започва от 1 март и в него ще се включат ученици от две местни школа

Спорт

от Анжелина ЯНЕВА 412 прегледа 0

45 хасковлийчета на безплатен курс по спортно ориентиране

45 деца от Хасково ще се обучават по спортно ориентиране. Обучението, което започва на 1 март, ще се провежда по проект по програмата на Министерството на младежта и спорта “Спорт за децата в свободното време”.
25 четвъртокласници от хасковското школо “Христо Смирненски” ще са част от курса по ориентиране. Предстои да се запишат и 20 деца от училище “Васил Левски”.

Обучението е безплатно, уточни председателят на клуба по спортно ориентиране “Компас 94” Тодор Стратиев. Занятията ще се състоят на Ямача и в парк Кенана. Курсът е с продължителност 6 месеца. Първите инициативи ще се провеждат в рамките на четири месеца до началото на лятната ваканция, а останалите в рамките на два през есента.

Учениците ще получат основни знания и начална подготовка по спортно ориентиране. По-късно ще се проведат демонстративни състезания, щафетни игри и други. Една от интересните инициативи ще е съчетана с пикник, който ще си направят децата на Кенана. Също ще имат приключение и с палатка.

По друг проект от клуба по спортно ориентиране предвиждат да организират безплатно състезание “Деца с компаси”. В него участие ще могат да вземат ученици от цялата страна във възрастова категория от 10 до 14 години. Ще има награди.

Коментари