4 деца ранени след меле на каруца с камион

Две от момченцата са с опасност за живота, транспортирани са по спешност в Пловдив

Хасково

от Делян Аврамов 592 прегледа 0

4 деца ранени след меле на каруца с камион


Четири деца и двама възрастни са ранени след сблъсък на каруца и камион снощи по пътя между с. Узунджово и Хасково, съобщиха от полицията. С тежки травми и опасност за живота са две момчета на 9 и 11 години от областния град. По-малкото дете е със строшена дясна раменна ключица и контузия на белия дроб. 11-годишният е с черепно-мозъчна травма, разкъсна рана на главата, контузия на мозъка, фрактура на шиен прешлен, контузия на белия дроб, счупени му са още таза и двете бедрени кости. Двамата тежко ранени са откарани по спешност в пловдиската УМБАЛ "Св. Георги". С натъртвания и без опасност за живота са още две момчета от Чирпан, също на 9 и 11 години.
Касапницата станала в 19.20 часа. На капрата на каруцата бил 47-годишен хасковлия без светлоотразителна жилетка. Талигата също нямала светлоотразители. В тъмното каруцата била застигната от камион, шофиран от 52-годишен жител на областния град. Мъжът видял в последния момента тегленото от кон превозно средство и не успял да реагира навреме. "Водачът на товарния автомобил се е движил с несъобразена с релефа на местността и условията на видимост скорост", коментираха от областната дирекция на МВР.
Освен децата, ранени са  каруцарят и 41-годишен негов спътник от Чирпан. Дърпалият юздите е със строшена дясна подбедрица. При тест с дрегер в организма му били отчетени и 0.24 промила алкохол. 41-годишен чирпанлия  е с натъртен гръден кош./Марица

Коментари