4 800 лв. събраха с благотворителен концерт за каузата "Искам бебе"

Над 100 танцьора от групи за хора "Тракия" излезнаха на сцената в зала "Младост"

Регион

от Михаил Михайлов 76 прегледа 0

4 800 лв. са даренията за каузата на „Искам бебе“ от продажбата на покани за благотворителния концерт на групи за хора „Тракия“ към димитровградското читалище „Христо Ботев-1902“. 10 години от създаването им бяха отбелязани с концерта в препълнената спортната зала "Младост" в Димитровград снощи.

Над 100 танцьори от трите групи за народни хора "Тракия" обагриха сцената с красивите си носии и разнообразни танци от всички фолклорни области на страната. Те популяризираха Димитровград и фолклора ни с отличното си представяне в предаването по БНТ "Надиграй ме". Ръководителят и основателят на школата Ирина Костадинова-Николова беше почетена от своите възпитаници със стилен подарък напомнящ за нейното семейство и пожелания и малкия и син да тръгне по пътя на танците и песните. Читалище "Христо Ботев" и друг път се е включвало в благотворителни каузи, само до преди седмици там се събираха бутилки с пластмасови капачки, които отидоха за лечението на болен димитровградчанин.

Координаторът на „Искам бебе“ в Димитровград Антоанета Стефанова благодари на всички, като отчете и помощта на кмета Иво Димов, който също бе в залата за благотворителния концерт.

Събраните средства ще бъдат дарени за две двойки с репродуктивни проблеми от община Димитровград. Те бяха в залата, но не пожелаха да бъдат представени, защото се страмуваха да излезнат пред стотиците зрители в нея.

По-късно днес организаторите ще съобщят и сумата, събрана в дарителските кутии по време на концерта снощи.

В спектакълът се включи и танцовия състав "Ритъм" с ръководител Христина Костадинова.

Тази вечер в подкрепа на благородната кауза ще има отново благотворителен концерт на народната певица Анка Делчева.

Коментари