35 намериха работа в нов социален център  

Регион

от Цанка Семерджиева 247 прегледа 0

 

Кметът на националния курорт Минерални бани Мюмюн Искендер откри официално днес нов социален център, който ще осигури нови 35 работни места и ще бъде изключително полезен на семействата и хората от уязвимите социални групи. 

Центърът за активно включване е създаден по  проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.  Той предоставя иновативни интегрирани социални услуги, като психологическа подкрепа, провеждане на индивидуални и групови дейности и пр. Една от основните му функции ще е да бъде мястото, където лицата от уязвимите групи на територията на община Минерални бани да получават необходимите им услуги за превенция и преодоляване на социална изолация и възстановяването им в активния социален и икономически живот. Центърът ще обхване минимум 30 семейства.

 „Община Минерални бани ще има още една ценна придобивка за гражданите. Стремим се да бъдем социално активна община.

Вече имаме един мащабен социален проект по който назначихме 90 лични асистенти. На над 400 социално слаби се  осигурява топъл обяд. В новия Център за активно включване ще са ангажирани 25 лични асистенти и 10 озеленители”, каза кметът Мюмюн Искендер. Той преряза лентата на центъра, заедно с ръководителя на строителната фирма, осъществила реновирането на сградата Фикрет Вели. Кметът благодари специално на своя заместник Нуртин Сабри и координатора Виктория Узунова за  успешната реализация на Центъра. Европейското финасиране на проекта е на стойност над 378 хил. лева, а съфинансирането със собствени средства е над 56 хил. лева.

 

 

Коментари