15 000 електронни магазина се регистрираха в НАП

България

от Екип Марица 100 прегледа 0

15 000 електронни магазина се регистрираха в НАП

Близо 15 000 електронни магазина, действащи на територията на страната, са вече декларирани в НАП, съобщават от офиса на приходната агенция в Хасково. Крайният срок за това бе 29 юни. С промени в законодателството бяха въведени допълнителни изисквания към електронните търговци, които приемат картови плащания или такива чрез куриери, да подадат информация за сайтовете си в Националната агенция за приходите.

Потребителите от своя страна, могат да проверяват дали онлайн магазинът, от който пазаруват стоки или услуги, е регистриран. Това става чрез безплатната електронна услуга, предоставяна от приходната администрация, достъпна на интернет адрес: https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/goto:dec2009.REGREPESHOP.home .

През следващия месец данъчните ще извършват контролни покупки от електронни магазини, за да проследят дали се спазват данъчните изисквания, предупреждават още от  НАП. Анализ сочи, че ежегодните щети за бюджета от невнесени данъци и осигуровки от бранша онлайн търговия възлизат на около 170 млн. лв. 

Коментари