Търсачи на съкровища и сапунена работилница за децата на Димитровград

12-08-2017 10:20 237 0

ДИМИТРОВГРАД, Марица

Работилници за кукерски маски, архитектура, стенопис, урбанистична игра, цветя от салфетки, сапунена работилница и научни експерименти. Това са част от предвидените забавления за посетителите на Детския панаир в Димитровград. Този фестивал ще гостува за първи път тук на 27 август и е част от честванията за 70-годишнината на града. Началото 10.30 часа, а мястото - паркът пред Историческия музей. 

Специално за събитието е изработена и игра в музея, наречена "Търсачи на съкровища”, която по един забавен начин ще запознае децата с културно-историческото наследство на Димитровград.
Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът стартира с подкрепата на Фондация "Америка за България", некомерсиален е и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи./Марица

Седмични издания

Да се заеме ли Валери Симеонов с тормоза на ромските сватби в Хасково?

Задължително, този проблем трябва да се реши, това е шумов терор
Да се пробва, нека политик свърши нещо полезно и за хасковлии
И да дойде в Хасково, нищо няма да се промени
Това не е негова работа