Вкусно! Лодки с извара и пресен лук

25-05-2017 11:09 119 0



Необходими продукти

1 кофичка извара (400 грама)
2 франзели или 4 по-малки багети
2 връзки пресен лук
150 грама маслини без костилка, нарязани на шайби
1 домат нарязан на кубчета
150 грама луканка нарязана на кубчета
4 с.л. зехтин
4 с.л. кашкавал – настърган
сол на вкус
1 щипка черен пипер

Приготвяне

Франзелите се срязват на две парчета и след това се разрязват по дължина. Вътрешността се маха и се прави на трохи.
Франзелите се поливат с 2 с.л. олио и се запичат за 8-10 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Пресният лук се задушава в зехтина, прибавят се трохите и след това доматите и луканката.

Плънката се разбърква добре и след 1-2 минути се прибавят останалите съставки – маслините, изварата, кашкавала и подправките. Разбърква се добре.

Запечените франзели се пълнят с плънката и се пекат още около 7-8 минути. Поднасят се топли./ merudia.bg


Седмични издания

С какво ще се отоплявате тази зима?

С елекричество, нямам възможност за друго
С твърдо гориво както всяка зима
С газ
С климатик, санираха ми жилището