Рецепта за вкусен киш

14-05-2017 23:04 295 0

Необходими продукти:

За тестото:

250 г брашно

125 г масло

1 яйце

щипка сол

За плънката:

250 г бекон

0,5 с. л. масло

3 яйца

200 мл сметана (масленост 33%)

200 г настърган кашкавал

щипка настъргано мускатно орехче

Начин на приготвяне:

С брашното, маслото, солта, яйцето и 3 с.л. вода се омесва тесто, което се увива в готварско фолио и се оставя в хладилника за 2 часа.

Беконът се нарязва на кубчета и бланшира във вряща вода за 3 минути, след което се отцежда. Маслото се загрява в тиган и в него се зачервява беконът за 5 минути.

Яйцата се разбиват, смесват се със сметаната и кашкавала. Тази смес се подправя със сол, черен пипер, мускатно орехче. Фурната се загрява до 200 градуса. Тавата се намазва с масло. Тестото се разточва на кора с дебелина 3-5 мм и се разполага в тавата. Краищата му трябва да надхвърлят с 3 см стените на съда. Пече се 15 минути и се оставя да изстине. Върху тестото се нареждат парченцата бекон и се заливат с яйчено-кашкавалената смес. Кишът се пече на среден огън 30 минути до образуването на златиста коричка.


Седмични издания

С какво ще се отоплявате тази зима?

С елекричество, нямам възможност за друго
С твърдо гориво както всяка зима
С газ
С климатик, санираха ми жилището