Арести на брокери от Истанбулската борса

13-05-2017 09:33 160 0Турската полиция задържа 53 бивши служители на Истанбулската фондова борса за предполагаеми връзки с движението на Фетхуллах Гюлен, предаде Reuters, като се позова на Haberturk.

Прокуратурата издаде заповеди за задържането на 102-ма души като част от разследването срещу ФЕТО, сочена от Анкара като организатор на неуспешния опит за държавен преврат от юли 2016 г.

Полицейската акция е проведена на 70 адреса в търсене на заподозрени, които са били отстранени от длъжност след юлския пуч.

Да припомним, че на 25 април турските власти издадоха заповеди за ареста на 3224 души по подозрение за връзки с живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен.

На 26 април сутринта беше проведена една от най-мащабните операции срещу организацията ФЕТО, която Турция обвинява за опита за държавен преврат през юли 2016 година. За един ден бяха задържани над 1000 души.

От Министерството на вътрешните работи на Турция информираха, че операцията е прецелена към структурата на ФЕТО в редиците на полицията.Седмични издания

С какво ще се отоплявате тази зима?

С елекричество, нямам възможност за друго
С твърдо гориво както всяка зима
С газ
С климатик, санираха ми жилището