Вкусна рецепта: Турска баница с кайма

00-00-0000 00:00 1036 0

Турската баница с кайма е апетитно и засищащо ястие. Продуктите, които трябва да приготвите са следните:
точени кръгли кори, около 300 грама телешка кайма, една глава лук, около две лъжици домашна лютеница, 3 яйца, чаша кисело мляко, четири лъжици олио, черен пипер, сол, кимион, чубрица и червен пипер на вкус.
Първо запържвате лука в загрятото олио, като към него добавим каймата и пържим, докато тя стане на раздробени парченца и се запържи добре. После прибавяте от всички изброени по горе подправки.
След това разбивате трите яйца с олиото и киселото мляко. Вземете една от точените кръгли кори и я намажете добре със сместа от яйцата, олиото и млякото. После прегънете на две части и по по-широката нанесете каймата. Завийте я на руло и после него на охлювче в намазнената тавичка.
Направете това със всички кори, а най-отгоре полейте с остатъка от яйчената смес. Поставете турска баница с кайма във фурната, която вече сте загряли до 180 градуса и я оставете да се пече вътре, докато хване приятна златиста коричка отгоре.


Седмични издания

С какво ще се отоплявате тази зима?

С елекричество, нямам възможност за друго
С твърдо гориво както всяка зима
С газ
С климатик, санираха ми жилището