Печени дюли с канела в сироп

00-00-0000 00:00 265 0


Необходими продукти:

5 дюли
1/2 чаша захар
щипка индийско орехче и канела

Нарежете 4 дюли по на 6 парчета и ги почистете от семенната част. Веднага оваляйте всяко парче в захар. Наредете ги в тавичка. Поръсете с подправките.

Семената, 1 нарязана дюля (или кори от обелени дюли), останалата захар и 1 чаща вода варете 5-6 мин. Прецедете течността и залейте дюлите в тавичката. Печете ги, докато омекнат. Ако разполагате с повече семена или кори от дюли, течността може да бъде и повече. Тя желира и е особено вкусна.

Изпечените дюли (в по-голямо количество) могат да се стерилизират. Консумират се направо или се използуват за плънка на сладкиши и др.

Източник:За жената


Седмични издания

С какво ще се отоплявате тази зима?

С елекричество, нямам възможност за друго
С твърдо гориво както всяка зима
С газ
С климатик, санираха ми жилището