Селска туршия

00-00-0000 00:00 217 0

Необходими продукти

моркови
зелени домати
карфиол
зеле
корнишони
целина - 2 - 3 глави
чесън - 3 - 4 глави
червено цвекло - 1 глава
вишневи листа - 100
люти чушки - 20 броя
сол
оцет
черен пипер - 30 зърна
натриев бензоат

Начин на приготвяне:

Изберете здрави зеленчуци и ги почистете. Нарежете зелето на филии, надупчете корнишоните. Останалите зеленчуци нарежете на едро и обелете скилидките чесън. Сипете всички зеленчуци в бидон. Долейте вода догоре и после я прецедете, за да измерите нужното количество. На всеки литър добавете 40 г сол и 50 мл оцет. Сложете маринатата от вода, оцет, сол и черен пипер да кипне и залейте в бидона.

Притиснете с чист камък. Оставете селската туршия на хладно и претакайте 5-6 дена. Добавете и натриевия бензоат - 1 г за килограм зеленчук. След 20 дни селската туршия е готова./Марица.бг


Седмични издания

С какво ще се отоплявате тази зима?

С елекричество, нямам възможност за друго
С твърдо гориво както всяка зима
С газ
С климатик, санираха ми жилището