Лек и пухкав ябълков сладкиш

Гурме

от Милена Лавчева 414 прегледа 0

Лек и пухкав ябълков сладкиш

Този много лек и вкусен ябълков сладкиш ще ви очарова! Рецептата е за 10 порции.

Съставки:

•бисквити - 2 пакета чаени с дупки
•масло - 125 г
•яйца - 4 бр.
•захар - 1 ч.ч.
•брашно - 1 ч.ч.
•ванилия - 2 пакетчета
•пудра захар - 25 г
•канела - 1 пакетче
•бакпулвер - 1 бр.
•орехи - 50 г
•ябълки - 4 бр.

Приготвяне:

В правоъгълна тава разтапяме маслото. Отгоре нареждаме бисквитите.

Отделно обелваме и нарязваме на полумесеци ябълките.

Овалваме ги в канелата и ги редим върху разтопеното в тавата масло и наредените вече бисквити.

В отделен съд разбиваме яйцата със захарта е към тях прибавяме брашното, ванилията, бакпулвера и смлените орехи.

Готовата смес се изсипва върху ябълките.

Печем сладкиш на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Готовия сладкиш поръсваме с пудра захар./Марица.бг

Коментари